modelklub Bolešiny

LETU ZDAR !!!

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Tisk PDF

 

 

OTEVÍRÁNÍ NEBE

 

JAKÉ NAŠE

 

LETIŠTĚ JEŠTĚ

 

NEZAŽILO

 

V sobotu bylo mlhavé ráno. Sraz na přípravu akce jsme měli domlvený na 10:00 hodin. Nikdo nikam nespěchal, protože momentální počasí a rozhled s bídou na 100 metrů nám mnoho optimismu do žil nevpravilo. Co chvíli bylo slyšet :"Bolešinští si udělali akci, tak máme zase počasí...". I přes tyto vyhlídky jsme udělali co bylo zapotřebí a s obavami vyčkávali příjez prvních kolegů a přátel. S jedenáctou hodinou se objevilo několik prvních nedočkavců a přes mlhu se k nám začalo drát i sluníčko.

otvrn2012p1020891                             otvrnnb2012p1020890 

"Co to tu máte zase za počasí?",ptal se skoro každý příchozí. "Cestou svítí slunce a přijedu sem a ......." V půl dvanácté již bylo všechno jak má být.  Slunce rozehnalo poslední polštáře mlhy, vítr se ustálil na rychlosti někde kolem 4 metrů za sekundu a na obloze se objevili první létající stroje. Při pohledu na parkoviště a na plochu se nechtělo ani věřit, že je teprve konec března a otevíráme nebe.  Takový počet aut, pilotů.letadel.....

(ve dvanáct hodin jsem napočítal 25 "hostů pilotů" a 34 létajících strojů)

otvrn2012p1020909

Největší překvapení na nás však teprve čekalo. Hlavní létání pro diváky začalo úderem 13. hodiny. Počet návštěvníků, který v relativně krátkém čase zaplnil letište, nikdo z nás v tuto roční dobu neočekával. Je samozřejmé, že nějaké přesné počty jsou a budou jen pouhou spekulací, ale nepřesným počítáním a odhadem jsme stanovili počet  258 přihlížejících návštěvníků!!!!!!!!! Stejně tak přibylo i pilotů a "otevírání nebe" nabralo rozměrů, za které by se nestyděli ani v mnohem větších klubech.

(to jsem již napočítal přes padesátku modelů)

Jedním slovem NÁDHERA

otvrn2012p1020954                              otvrn2012p1020908

V 16 HODIN SE NA OBZORU OBJEVIL DEŠŤOVÝ MRAK.

p1020936

Zvedl se vítr, spadlo několik třílitrových kapek a na letišti to v tu chvíli vypadalo jako při vyhlášení evakuace. Všichni prchali ke svým vozidlům a když přeháňka ustala, zpět se vrátila jen hrstka nejvěrnějších. I přes tuto hříčku jarního počasí jsme my jako organizátoři s průběhem akce nadmíru spokojení a doufáme, že spokojeni odcházeli i návštěvníci.

Během této akce nebyl nikdo zabit ani zraněn, nebyl rozbitý žádný létající stroj a jemné oděrky způsobené ne zcela ideálním povrchem dráhy se jistě vyleštili v autě při převozu k domovům.

Za návštěvu, náklonnost, kterou nám chováte, báječnou diváckou kulisu, předvedené pilotní výkony na obloze 

 

VÁM VŠEM

 

Z CELÉHO SRDCE

 

DĚKUJEME

 

a

věříme, že se společně ve zdraví sejdeme na naší příští akci jež se uskuteční

v květnu.