modelklub Bolešiny

LETU ZDAR !!!

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Tisk PDF

Bolešinské polomakety v jiném kabátě

 

    Čtyři ročníky Bolešinských polomaket probíhaly v duchu volné soutěže maket a polomaket podle pravidel vydaných pro tuto kategorii. Tuto soutěž jsme zařadili do našeho kalendáře,protože jsme chtěli,aby modeláři, kteří si staví modely, jak se říká od prkénka, měli možnost poměřit svůj um a snažení s ostatními kolegy. Hodnotící komise rozhodčích však nikdy nebyla tak úplně přísná jak tomu bývá na skutečných soutěžích, ale i přesto všichni soutěžící byli hodnoceni objektivně a spravedlivě.  Vzhledem k tomu, že o soutěž jako takovou byl velmi malý zájem, rozhodli jsme se tuto soutěž z kalendáře akcí vyřadit a nahradit jí akcí koncipovanou ve stejném duchu jen s tím rozdílem, že nebude probíhat jako soutěž, ale jen jako setkání příznivců modelářské dokonalosti.

       SETKÁNÍ MAKET A POLOMAKET,  jak jsme setkání nazvali, je volné nesoutěžní setkání dávající možnost zúčastnit se i těm modelářům, kteří nepatří mezi soutěživce, ale i přesto by chtěli svou práci, nebo model prezentovat právě v této kategorii. Navíc je naším záměrem obohatit makety a polomakety o ukázky modelových aerovleků, vlečné motorové letadlo s vlečeným větroněm, které již na našem letišti k vidění byly a po právu budily divácký zájem.  Protože není vždy jednoduché dát dohromady skupinu lidí zabývající  se právě tímto modelářským odvětvím, chceme jim vyhradit prostor nejen při tomto setkání.

      Na druhou stranu nás mrzelo, že  z kalendáře zmizí právě Bolešinské polomakety, protože to byla jediná soutěž, při které byl modelář za svou práci odměněn diplomem, pohárem atd. Nicméně jsme ani tuto skutečnost neponechali svému osudu a rozhodli se tuto tradici zachovat a ba co více, rozšířit.  Co a jak by mělo probíhat se dovíte na úvodní stránce tohoto webu pod odkazem PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS.

      Doufáme,že vše připravované podpoří zájem pilotů modelů, diváků a zkrátka všech, navštívit nás a naše letiště a společně pak prožít pěkné a příjemné chvíle s modelářskou technikou.